Zandvoort met kinderen | 7x Kinderuitjes + Vakantie

0

Met de kinderen ben ik iedere zomer een aantal keer in Zandvoort. Naast al die leuke en kindvriendelijke strandtenten is er natuurlijk nog meer te doen in dit gezellige en toeristische dorp. Ik deel activiteiten die je kunt doen in Zandvoort met kinderen.

Zandvoort is een van de bekendste badplaatsen van Nederland. Logisch, want vanuit Amsterdam is dit de makkelijkst te bereiken kustplaats met het openbaar vervoer. De trein stopt vlakbij de boulevard! Daarnaast zijn er ontzettend veel strandtenten hier en je kan er natuurlijk heen voor een weekendje weg of een vakantie. Dat zijn onze beste tips!

Onderin het artikel delen we een aantal fijne plekken om te overnachten met kinderen in Zandvoort, voor als je hierheen op vakantie gaat!

Doen in Zandvoort met kinderen

Het strand en de strandtenten

Voor mijn kinderen is het strand voldoende op zich voor uren speelplezier en vermaak! Neem een emmertje en schepje mee, of koop dit in het dorp, en je kids zijn gelukkig. Als je kinderen wat ouder zijn, en het water is warm genoeg, dan is in de zee zwemmen natuurlijk ook erg leuk.

Daarna geniet je na bij een strandtent. Mijn favoriet is Tijn Akersloot. Sommige strandtenten hebben een speeltuin, zo heeft strandtent Ubuntu bijvoorbeeld twee schommels.

Circus Zandvoort

Een amusementshal, een casino en een bioscoop in één, dat is het Circus in Zandvoort. Er is dus meer dan genoeg te doen, leuk ook als het een dagje regent als je in Zandvoort met kinderen bent!

Voor kinderen staan er allerlei kermisattracties en er zijn behendigheidsspellen.

Het Juttersmu-ZEE-um

In dit kleine museum zijn voorwerpen verzameld die op het strand zijn gevonden. Leuk voor de kinderen is het om te bekijken wat er allemaal voor gekke spullen worden gevonden op het strand. Je bezoekt dit museum gratis!

Daarnaast is er een aquarium. Hierin worden kleine vissen gezet. Als ze groot genoeg zijn worden ze teruggeplaatst in de zee.

Dagje Haarlem

Als je langer in Zandvoort met kinderen bent, bijvoorbeeld omdat je er op vakantie gaat, dan is het leuk om Haarlem te ontdekken. Dit is een hele gezellige en kindvriendelijke stad. Er zijn veel toffe restaurants en cafés, speeltuinen, musea en parken.

Kennemerduinen

De Kennemerduinen is een prachtig natuurgebied. Je wandelt vanaf het bezoekerscentrum, met leuke speeltuin, zo naar een mooi meer waar je kan zwemmen. Er gaan kortere en langere routes door dit duingebied.

Vlakbij Zandvoort zijn ook allerlei bunkers en ook de Amsterdamse Waterleidingduinen zijn in de buurt.

Kindvriendelijke restaurants Zandvoort met kinderen

Blijf je langer in Zandvoort met kinderen, dan is het zeker de moeite waard om de omgeving te ontdekken.

#1 Zo heb je in de buurt van Bloemendaal restaurant/strandtent Gestrand, waar je onder andere pizza’s eet en er is een leuke speeltuin bij.

#2 Op een van de hoogste duinen van Nederland vind je Peper’s Pannekoekenhuis.

#3 Wandel over landgoed Koningshof en ga daarna eten of wat drinken bij Duinpaviljoen De Uitkijk.

#4 Nurks in de Hout ligt in Haarlem, in een stadspark waar ook een kinderboerderij is. Je komt er onder andere voor de taartjes en de pannenkoeken.

Overnachten in Zandvoort met kinderen

Denk je na over een weekendje of een vakantie in Zandvoort? Dan zijn dit de echte aanraders:

#1 Center Parcs Zandvoort is een hele fijne plek voor een paar dagen uitwaaien of een vakantie met kinderen. Je verblijft in de duinen en de zee is op loopafstand. Op het park is een groot zwembad, wat ook een leuk is als om te doen als je een dagje naar Zandvoort met het gezin gaat.

#2 Bijzonder en mooi overnachten kan in Holiday home @ Sea Lodges Bloemendaal 6. Dit is een kleinschalig park.

#3 Verblijf je liever in het hotel? Een goede optie is dan het NH Zandvoort Hotel, met ruime kamers.

Nog meer kinderactiviteiten in en om Zandvoort voor een dagje uit? Lees wat er te doen is in IJmuiden, ga naar speeltuin Groenendaal of Europa’s grootste speeltuin Linnaeushof.

Als je meer wilt lezen over Zandvoort met kinderen, kijk dan op de site van de VVV.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.